Μουσείο και λίμνη στο βουνό των θεών!

Φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του Ολύμπου προτίθεται να παρουσιάσει η αντιπροσωπεία της περιφερειακής ενότητας Λάρισας την Πέμπτη στη βουλή. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου και την ανασύσταση λίμνης στο βουνό των Θεών. >>>

 

Το σχέδιο περιλαμβάνεται σε κείμενο 70 σελίδων το όποιο θα παραδώσει στους βουλευτές η αντιπροσωπεία της Λάρισας, υπό την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου και το δήμαρχο Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλο. Σε αυτό αναφέρεται η δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου (ψηφιακό μουσείο Μυθολογία), η ανασύσταση της λίμνης της Καλλιπεύκης, η λειτουργία Πρότυπου Κέντρου Υποδοχής Ορειβατών στις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού, η ανάπτυξη δασικού χωριού στο Λειβάδι, η κατασκευή οικοτουριστικών καταφυγίων στις «πύλες» εισόδου στον Όλυμπο και Κέντρο ενημέρωσης Περραιβικής Τρίπολις στο Πύθιο.

Το πλέγμα των προτάσεων που θα κατατεθούν, προήλθαν από επεξεργασία των όσων προβλέπονται σε σειρά κειμένων, περιφερειακών κειμένων, νόμων κλπ καθώς και από συγκερασμό τους με τα όσα διατυπώθηκαν στη δίμηνη περίπου διαβούλευση που ξεκίνησε με ευθύνη της περιφέρειας και του δήμου Ελασσόνας, με τη συμμετοχή όλων των ενεχομένων φορέων και γνώμονα το τρίπτυχο: ανάδειξη, προστασία, αξιοποίηση του μυθικού βουνού των Θεών.

Σχόλια