180 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης–λέμε τώρα…

Τυχερή η Θεσσαλονίκη. Θα δοθούν 180 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Μόνον που θα δοθούν το… 2016, όταν και θα ολοκληρωθεί το σχετικό «μάστερ πλαν»! >>>

 

Τη διαβεβαίωση παρείχε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε, σήμερα, το δήμο Θέρμης. Εκεί αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή δύο έργων, συνολικής αξίας 14,820 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη διευθέτηση ρέματος, από τον οικισμό Θέρμης ως το γήπεδο Τριαδίου(ήταν το ρέμα που είχε πλημμυρίσει το 2010 και στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου), προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 11,32 εκατ. ευρώ (χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ), είναι διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης του δημοτικού διαμερίσματος(σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου και η έναρξη υλοποίησής του τοποθετείται χρονικά τον Ιούνιο, με κατάληξη 18 μήνες αργότερα).

Αντιπλημμυρικά έργα, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, στις εξής περιοχές: Πολίχνη, Συκιές, Δενδροπόταμο, το δήμο Θερμαϊκού και Καλαμαριά.

Σχόλια