Μίνι χιονιάς το Σάββατο στη Βόρειο Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ως το απόγευμα του Σαββάτου, αναμένει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: >>>

Αύριο Παρασκευή καλός καιρός με άνοδο θερμοκρασίας.
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και από Βορρά προς Νότο αλλαγή καιρού με αύξηση νεφώσεων και εκδήλωση φαινομένων (βροχές) από τις 4.00 πμ του Σαββάτου σε όλη την Κ. και Α. Μακεδονία και τη Θράκη για 12 ώρες περίπου (γρήγορο πέρασμα). Σε υψόμετρο άνω των 600μ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις εκτός Θεσσαλονίκης που θα είναι άνω των 800μ. Τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι εκτός Θράκης που θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ αλλά από το μεσημέρι και μετά θα είναι ασθενή και κατά τόπους.
Την Κυριακή χωρίς φαινόμενα –στη Θράκη μόνο νεφώσεις - αλλά ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ( μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες αρνητικές) στις περισσότερες περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη, στην κοιλάδα του Αξιού και στην περιοχή του Στρυμωνικού λόγω «Βαρδάρη», οι θερμοκρασίες θα γυροφέρνουν τους 00 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αίσθηση του κρύου θα είναι μεγαλύτερη.
Η πρόγνωση «δείχνει προς το παρόν» για την επόμενη εβδομάδα χαμηλές θερμοκρασίες.

Σχόλια