Χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη

Χιονόνερο πέφτει, αυτήν την ώρα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ειδικά στα ορεινά, όπως σε Κρυονέρι, Πανόραμα, Ωραιόκαστρο και Χορτιάτη. Η θερμοκρασία βρίσκεται στους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Όσο περνάει η μέρα, όμως, θα ΄χουμε επιδείνωση του καιρού. >>>

 

Βαθμιαία επιδείνωση από τα βορειοδυτικά της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλα τα ορεινά και σταδιακά σε όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, ενώ από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά αναμένεται σχετική βελτίωση. Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι στα πελάγη, που θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί από 9 έως 10 μποφόρ και σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο. Ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα ηπειρωτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή πτώση από τα βόρεια θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, αλλά με διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σχόλια