Έρχεται χιονιάς…

Μη σας ξεγελάει η σημερινή ηλιοφάνεια. Από αύριο το μεσημέρι, ο καιρός χαλάει και πρέπει να περιμένουμε χιόνια σε ορεινά και πεδινά. Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία»: >>>

 

Από το βράδυ της Πέμπτης αρχίζει από δυτικά η επιδείνωση του καιρού με αύξηση των νεφώσεων και την εκδήλωση φαινομένων στα ορεινά.

Την Παρασκευή (Θεοφάνεια) μετά τις 10.00π.μ. θα αρχίσει η εκδήλωση φαινομένων και στη Θεσσαλονίκη με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400μ ενώ χιονόνερο αναμένεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ ισχυρός Βαρδάρης εντάσεως 8-10 BF.

Το Σάββατο το πρωί αναμένεται σταδιακά να σταματήσουν στην Κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές.

Την Κυριακή δεν αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ο Βαρδάρης αναμένεται να εξασθενήσει τη Δευτέρα το απόγευμα.

Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και αναμένεται η εκδήλωση παγετού, ενώ σε πολλές περιοχές θα επικρατεί «ολικός παγετός» (ελάχιστη και μέγιστη αρνητικές τιμές).

Γενικά δείχνει να είναι το ίδιο έντονα τα φαινόμενα με εκείνα που εκδηλώθηκαν τις παραμονές των Χριστουγέννων με μεγαλύτερη ένταση των ΒΔ ανέμων και μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι άνεμοι αυτοί μπορεί σε «ευαίσθητες περιοχές» να δημιουργήσουν «ανεμοσούρια» και σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις να υπάρξουν προβλήματα στα  οδικά δίκτυα.

Σχόλια