Τι καιρό θα κάνει σήμερα

axiosΝεφώσεις θα αναπτυχθούν σήμερα στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί για τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος ο καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα ορεινά και πιθανώς κατά τόπους στα δυτικότερα μη ορεινά τμήματα. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αθήνα, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια