Μηχανήματα της νομαρχίας άνοιξαν το δρόμο προς το χιονισμένο Σοχό

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Σε λευκό κλοιό η Θεσσαλονίκη! Μπορεί μέσα στην πόλη να βρέχει και να μην υπάρχουν προβλήματα, στα ορεινά του νομού, όμως, χιόνισε και χρειάστηκε η επέμβαση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για να ανοίξει και να διατηρείται ανοικτό όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί σήμερα (Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010) και μέχρι αυτή την ώρα (10.45) έξι μηχανήματα (αλατιέρες) της Νομαρχίας έχουν ήδη επιχειρήσει αποχιονισμούς στις περιοχές Σοχού, Περιστεράς - Λιβαδίου, Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, Ξηροχωρίου - Μεσήμβριας και Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου, ενώ παραμένουν στις περιοχές, έτοιμα για αποχιονισμό όπου χρειάζεται για την αποτροπή περαιτέρω προβλημάτων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΘ, στη δυτική πλευρά του νομού από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα κακοκαιρίας, ωστόσο στην ανατολική πλευρά του νομού θα διατηρηθούν μέχρι το βράδυ, ενώ τη νύχτα θα επικρατήσει παγετός.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης δέχεται κλήσεις πολιτών για ενημέρωση και βοήθεια στα τηλέφωνα 2313 319855, 2313 319734 και 2310 428021.
Όσον αφορά στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Νομαρχία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα, μετά από πρόταση των διευθυντών των σχολείων και αποφάσεις των οικείων δημάρχων.

Σχόλια