Ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΣΕ

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ LOGISTICS ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΚΟΝΟΥ


Σιδηροδρομικό εισιτήριο μέσω Διαδικτύου («web-ticketing») θα μπορούν να «κλείνουν» από την επόμενη εβδομάδα οι επιβάτες του ΟΣΕ όπως ανακοίνωσε o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές σε τροχιά ανάπτυξης».

Ανέφερε ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών-logistics. «Η αγορά των επιβατικών μεταφορών στα τρένα στην Ελλάδα έχει μέγεθος 500 εκατ. ευρώ. Εκείνη των εμπορευματικών μεταφορών-logistics 4 δισ. ευρώ. Εκεί έχουμε σκοπό να επενδύσουμε και η Θεσσαλονίκη έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Ζηλιασκόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κέντρο logistics στο στρατόπεδο Γκόνου της Θεσσαλονίκης, έκτασης 600 στρεμμάτων, θα προκηρυχθεί στα πρότυπα του αντίστοιχου στο Θριάσιο, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως σιδηροδρομικό hub των Βαλκανίων, συνδέοντας πέντε πρωτεύουσες της περιοχής και την Κωνσταντινούπολη με την Ελλάδα, σε περίπου πέντε ώρες.
Γνωστοποίησε τέλος την πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εστιάσει στις συνδυασμένες μεταφορές (τρένο-λεωφορείο) σε διάφορα «προβληματικά» σημεία του δικτύου μεταφορών, πχ, στη δυτική Μακεδονία, με στόχο όχι να υποκαταστήσει τα ΚΤΕΛ αλλά να κάνει πιο ανταγωνιστικό τον σιδηρόδρομο.

Σχόλια