Απίστευτο: Ιδιοκτήτης pet shop της Δράμας δολοφόνησε ημίαιμο κουτάβι!

Κυκλοφορεί στο Internet το εξής ενυπόγραφο email: Δεν μένω Δράμα, αλλά την επισκέπτομαι συχνά και τις περισσότερες φορές μου αρέσει να περπατάω με τα ανίψια μου στο κέντρο και να χαζεύουμε βιτρίνες. Έτσι και σήμερα, κάναμε την βόλτα μας και σταματήσαμε έξω από το Pet shop ''Α...'' στην Δράμα, για να χαζέψουν τα μικρά (9 και 7 χρονών) τα ζωάκια. Στην βιτρίνα του μαγαζιού υπήρχαν και 4 ημίαιμα σκυλάκια ,ένα εκ των οποίων ήταν σε ημιθανή κατάσταση, ξαπλωμένο με τα μάτια
ορθάνοικτα, δεν αντιδρούσε καθόλου στις κινήσεις μας και η μόνη ένδειξη ότι αυτή η ψυχούλα ζούσε ήταν η αναπνοούλα του.
Προφασιζόμενη ότι ήθελα να μάθω τι ράτσα ήταν τα σκυλάκια μπήκα μέσα και ρώτησα την κυρία που καθόταν στο γραφείο..."Α, μάλιστα, ημίαιμα είπατε...και το μικρούλι κάτω ..είναι άρρωστο???'', ''Όχι, όχι κοιμάται '' μου απαντάει η κυρία. Βγαίνουμε ξανά έξω και την ώρα που είχα πείσει, επιτέλους, τα μικρά ότι έπρεπε να φύγουμε, βλέπουμε τον κύριο που ήταν μέσα στο μαγαζί μαζί με την κυρία, να αρπάζει από το λαιμό το άρρωστο σκυλάκι, να το βροντάει στο πάτωμα, να το ξαναρπάζει και να το βάζει σε μια σακούλα σουπερμάρκετ και μετά σε δεύτερη και τρίτη να τις δένει σφιχτά να αφήνει κάτω τον ''μπόγο'' και να τον πιέζει στο πάτωμα με τα χέρια του... Ήθελε προφανώς να σιγουρευτεί ο κυριούλης ότι θα έπνιγε και την τελευταία ανάσα του κακόμοιρου του ζωντανού.
Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών, ''Θεία και εσύ όταν πήρες την Μάγια, σε σακούλα σου την δώσανε??'' ''Όχι, αγάπη μου, στην αγκαλιά μου την πήρα...'' Τι να εξηγήσω και πως, όταν φωνή δεν έβγαινε από τα νεύρα μου...
Και μετά ο κυριούλης , σαν τις γιαγιούλες που γυρνάνε από μνημόσυνα, βγήκε έξω και έπλενε τα χέρια του στην βρυσούλα που είχε στο πεζοδρόμιο.. εντάξει, το θάψαμε κι αυτό, το παραχώσαμε στην σακούλα και άντε γεια, αυτό αξίζει μόνο, τρεις σακούλες σουπερμάρκετ.... τι καλά...ευτυχώς γιατί η κακομοιριά του μας χαλούσε και την μόστρα του μαγαζιού...
Ναι, εντάξει, καλέ μου κυριούλη, όλα καλά, απέδειξες την ανωτερότητά σου, είσαι μεγάλος μάγκας, γιατί τίποτα από αυτά δεν ''γέννησες'' και έχεις την δύναμη να τα σκοτώνεις όλα!!! Μπράβο σου, πρέπει να είσαι πολύ περήφανος. Άντρας σωστός!!!
Εγώ, αντιθέτως, δεν νιώθω καμιά υπερηφάνεια για τον εαυτό μου.. .έκατσα και σε κοιτούσα και δεν έκανα τίποτα .... σάστισα και δεν έκανα τίποτα.... θύμωσα μαζί σου και δεν έκανα τίποτα.... κλαίω από τύψεις... γιατί δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ! Το ξέρω, φοβήθηκα. Ίσως, αν είχα κάποιον, που να σκεφτόταν για σένα το ίδιο να μιλούσα.. .τώρα όμως που ήμουνα μόνη μου δεν τόλμησα... σκεφτόμουν συνέχεια πόσες ακόμα σακούλες σου περίσσευαν???!!!

Οι καταγγελίες αυτές έφθασαν και στο Τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δράμας. Η αντίδραση υπήρξε άμεση:

Μετά τις καταγγελίες σας που λάβαμε με ορισμένα e-mail στις 2-11-2010 , επισκέφτηκαν σήμερα, 3-11-2010 το κατάστημα pet shop «Άγγελος» ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομαρχίας Δράμας και ο αρμόδιος κτηνίατρος.
Δεν βρέθηκαν σκυλάκια παρά μόνον δύο γατάκια.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Επιθεώρησης διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τη μη σωστή τήρηση των απαιτούμενων στοιχείων στα βιβλία εισόδου – εξόδου ζώων , στο βιβλίο απολυμάνσεων καθώς και την απουσία ατομικών φακέλων των προς πώληση ή πωληθέντων ζώων.
Λόγω των παραβάσεων αυτών, η Υπηρεσία μας ΔΕΝ ανανέωσε την άδεια πώλησης σκύλων και γατών από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Όσον αφορά το περιστατικό που αναφέρετε, δεν ήταν δυνατόν να βεβαιώσουμε την κακοποίηση ή τη βάναυση θανάτωση του ζώου.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, η Κτηνιατρική Υπηρεσία ελέγχει τα καταγγελλόμενα και δεν παρέχει ασυλία σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο.

Δράμα, 3-11-2010
Δημήτριος Οικονόμου
Διευθυντής Κτηνιατρικής Δράμας

Το δικό μας σχόλιο: Μπράβο στην άμεση αντίδραση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δράμας.

Σχόλια