Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα

Μείωση της θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα περιμένει, από τη Δευτέρα, η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και θα επεκταθούν βαθμιαία και στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές της Ελλάδος. Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια και πιθανώς στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά στο αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.
Για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα κατά τόπους και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, κυρίως μετά το μεσημέρι, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σχόλια