Λευκό καγκουρό! Μοναδικό φαινόμενο στην Κύπρο

Ρεπορτάζ της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα πρωτόγνωρο, αλλά και σπάνιο θέαμα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκέπτονται το Πάρκο Ζώων και Πουλιών στην Πάφο της Κύπρου. Πρόκειται για ένα λευκό καγκουρό τύπου Wallaby και είναι ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο (δύο στη Μεγάλη Βρετανία, ένα στην Αυστραλία και τώρα ένα στην Κύπρο) και το μοναδικό που γεννιέται σε συνθήκες αιχμαλωσίας τα τελευταία 28 χρόνια.
Ο ιδιοκτήτης του πάρκου κ. Χρίστος Χριστοφόρου, δήλωσε ότι «είναι ένα είδος καγκουρό το οποίο προέρχεται από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία» και πρόσθεσε πως «εδώ και 28 χρόνια δεν έχει εμφανιστεί στη φύση άσπρο καγκουρό. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και το περιμένουμε να μεγαλώσει. Το χαρακτηριστικό που κάνει αυτό το καγκουρό σπάνιο είναι το λευκό του χρώμα που προέρχεται από μια ασθένεια, τον αλφισμό. Το μικρό καγκουρό βρίσκεται τις περισσότερες ώρες στο μάρσιπο της μητέρας του. Πολύ σπάνια πατά στο έδαφος και συνεχώς δέχεται τη φροντίδα και τα χάδια της μητέρας του. Έχει αρχίσει να τρέφεται πλέον και μόνο του και θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τη μασκότ του πάρκου», επισήμανε ο ιδιοκτήτης του πάρκου. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, συνάδελφοί του από μεγάλα πάρκα σε όλο τον κόσμο με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή, έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το μικρό λευκό καγκουρό. «Είναι πρωτόγνωρο που έχει γεννηθεί στην αιχμαλωσία και δεν έχουμε άλλα παραδείγματα σε άλλο ζωολογικό κήπο», ανέφερε.

Το Πάρκο Ζώων και Πουλιών…
Το Πάρκο Ζώων και Πουλιών της Πάφου είναι ένα μοναδικό και πρωτοποριακό έργο το οποίο εξελίσσεται σε υπ’ αριθμόν ένα τουριστικό αξιοθέατο της Κύπρου. Επιστημονικά μελετημένο και διαμορφωμένο με μεράκι, βρίσκεται σε μια έκταση 100.000 τ.μ. με πανοραμική θέα και περιτριγυρισμένο από άθικτη χλωρίδα.
Το πάρκο είναι δημιούργημα και όνειρο ζωής του κ. Χρίστου Χριστοφόρου, ο οποίος διαθέτει μια από τις πιο πλούσιες ιδιωτικές συλλογές πουλιών στον κόσμο.
Μια μοναδική εμπειρία αναμένει τον κάθε επισκέπτη όταν βρεθεί ανάμεσα στη μεγαλύτερη ποικιλία πουλιών, η οποία περιλαμβάνει εξωτικούς παπαγάλους, αετούς, κουκουβάγιες, παγώνια, φασιανούς, υδρόβια πτηνά και μια αξιόλογη ποικιλία ζώων όπως ελάφια, γαζέλες, καμηλοπαρδάλεις μαϊμούδες, ερπετά και γιγάντιες χελώνες.
Με τους μαγικούς ήχους των πουλιών, τους μικρούς καταρράκτες και το ειδυλλιακό τοπίο με τις λίμνες και τους κήπους, το πάρκο κυριεύει τις αισθήσεις του κάθε επισκέπτη και δημιουργεί τις πιο ισχυρές εντυπώσεις.

Σχόλια