Από αύριο βελτιώνεται ο καιρός

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο στο Μετεωρολογικό Σταθμό που εδρεύει στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, Μιχ. Σιούτα, «ο άστατος καιρός επρόκειτο να συνεχιστεί, σήμερα, σε Θεσσαλία Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο. Αναμένονται νεφώσεις από τις αρχές της ημέρας, που θα εξελιχθούν σε σποραδικές καταιγίδες».
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα άστατα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009. Για σήμερα, Κυριακή, αναμενόταν, για τις απογευματινές ώρες, ασταθής καιρός και σε άλλες περιοχές. «Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε, αυτές τις ημέρες, στο κέντρο ενός χαμηλού βαρομετρικού. Γι αυτό και η θερμοκρασία ‘έπεσε’ τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς», λέει ο κ. Σιούτας.
Πάντως, για τους μετεωρολόγους, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι ασυνήθιστα για τον Αύγουστο. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σιούτας, «οι καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας είναι συνηθισμένο φαινόμενο από τις 5 ως τις 15 Αυγούστου. Μάλιστα, ιδιαίτερα συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο είναι και οι χαλαζοπτώσεις¨.
Οι χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα. «Δεν αποκλείεται, όμως, να έχουμε ιδιαίτερη καλοκαιρία το Σεπτέμβριο», καταλήγει ο κ. Σιούτας.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
nice blog and have lots of stuff here......

http://www.envrionment.blogspot.com