Πινακίδες στην Εγνατία για τις αρκούδες

«Προσοχή! Πέρασμα αρκούδας» προειδοποιούν τους οδηγούς πινακίδες που τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία και συγχρηματοδότηση του «Αρκτούρου» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Εγνατία Οδό, στη δυτική Μακεδονία.
Ήδη, σύμφωνα με τις επιτόπιες παρατηρήσεις μελών του «Αρκτούρου», οι οδηγοί ελαττώνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου τους στη θέα των πινακίδων και είναι πιο προσεκτικοί.
Έως το τέλος του μήνα θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά 40 πινακίδες, σε διάφορα σημεία των νομών Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες.
Η τοποθέτηση των πινακίδων κρίθηκε επιτακτική, έπειτα από έξι τροχαία, με θύματα αρκούδες και τέσσερα ακόμη περιστατικά, που κατήγγειλαν οδηγοί, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά το ζώο.
Ο «Αρκτούρος» προτείνει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες περιφέρειες με μόνιμη παρουσία αρκούδας.
Για την πλήρη προστασία της αρκούδας, επισημαίνει ο «Αρκτούρος», απαιτείται και η τοποθέτηση του ειδικού φράχτη κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στις κάθετες οδούς-εξόδους που ανέλαβε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», σύμφωνα με τα ειδικά υπομνήματα που έχουν κατατεθεί προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια