Ποδήλατα θα μοιράσει ο δήμος

Σε μια χρονική περίοδο που εγκαθίσταται ο εργολάβος για τη δημιουργία του πρώτου δικτύου ποδηλατοδρόμων 12 χλμ. στη Θεσσαλονίκη, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην προμήθεια 500 ποδηλάτων και ειδικού εξοπλισμού που θα μοιράσει σε μικρούς δημότες.
Σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η Δημαρχιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της, 500 ποδήλατα και 400 κράνη θα διανεμηθούν στις 22 Σεπτεμβρίου την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο καθώς και μέσα από εκπομπές της TV100 και FM 100.
«Προωθούμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς στην πόλη, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η απόφασή μας να προμηθευτούμε και να μοιράσουμε 500 ποδήλατα σε μικρούς δημότες. Πιστεύουμε ότι και με τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων θα συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ψυχαγωγίας».
Υπενθυμίζεται ότι η αντιδημαρχία Δημοτικών Έργων & Κυκλοφορίας στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την προώθηση του ποδήλατου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και άθλησης ταυτόχρονα, έχει προχωρήσει στη σύνταξη ερωτηματολογίου με σκοπό την διερεύνηση των χαρακτηριστικών των μετακινήσεων και των αναγκών των ποδηλατιστών.
Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα χρησιμοποιηθεί στην εκπόνηση μελέτης για την βελτίωση και επέκταση των ποδηλατόδρομων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τα αποτελέσματα καθώς και τα πορίσματα της ανωτέρω έρευνας θα δημοσιευτούν.
Όσοι ποδηλάτες επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310.566619 καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση f.avramidou@thessaloniki.gr.

Σχόλια