Θέλουν να κλείσουν το λατομείο στο Μεσαίο κάτοικοι και φορείς

Να μπει «λουκέτο» στο λατομείο του Μεσαίου, αλλά και να μην ανοίξουν άλλα, διεκδικούν κάτοικοι και φορείς των οικισμών Μεσαίου-Πετρωτού-Μονολόφου-Φιλαδέλφειας. Αυτό υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της τοπικής Οικολογικής Κίνησης, Γεώργιος Τζίκας.
Επιπλέον, ζητούν τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής τους από λατομικής και την -προβλεπόμενη από το νόμο- αποκατάσταση της γης, τόσο του συγκεκριμένου λατομείου, όσο και άλλων, που σήμερα είναι ανενεργά.
Όπως ισχυρίστηκε ο κ.Τζίκας, «οι απαιτούμενες άδειες λειτουργίας (σ.σ. λήγουν τον 2017) έχουν δοθεί παράνομα στο λατομείο. Παράλληλα, υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, η οποία ζητά να ακυρωθεί η σύμβαση μίσθωσης της γης του λατομείου, που υπέγραψε η πρώην Κοινότητα Μεσαίου, και ο σημερινός δήμος να προβεί σε όλες τις δικαστικές ενέργειες για την ακύρωση της άδειας λειτουργίας του. Με άλλη απόφαση (2007), το δημοτικό συμβούλιο ζητά ομόφωνα να μην εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη του λατομείου».
Ο κ. Τζίκας υπογράμμισε ότι τα σχετικά έγγραφα έχουν ήδη κοινοποιηθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια