Έλεγχοι στα ογκώδη απορρίμματα που μπαίνουν στον ΧΥΤΑ

Ελέγχους στα ογκώδη απορρίμματα που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα διενεργεί ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, για να αποφευχθεί η περίπτωση να καταλήξουν εκεί επικίνδυνα φορτία, όπως τα νοσοκομειακά απόβλημα. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη με θέμα την παροχή συμβουλών, οδηγιών και την εξεύρεση τρόπων για την καλύτερη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων (μπάζων), την οποία συγκάλεσε και στην οποία προήδρευσε σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς.
Στη σύσκεψη ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι των δήμων Ν. Τσούρης (Ν. Μηχανιώνας), Θώμογλου (Συκεών),μ Παπαγεωργίου (Τριανδρίας), Σεραφίδης (Μενεμένης), Καριλιότουλος (Αμπελοκήπων), Περτσεμλίδης (Σταυρούπολης), Σταματάκης (Εχεδώρου), Σιμιτόπουλος (Πεύκων) και Χορτιάτη (Ντίτσιος), ο εκπρόσωπος της αδειοδοτημένης εταιρίας διαχείρισης ογκωδών («Τριάς ECO»), κ. Τριανταφυλλίδης και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων κ. Μορέλας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνεται αυστηρός έλεγχος σε όλα τα φορτία με ογκώδη απορρίμματα που παραλαμβάνονται από την εταιρία στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου να αποφευχθεί η παράδοση βιομηχανικών ή άλλης κατηγορίας απορριμμάτων ή αποβλήτων, για τα οποία ισχύει διαφορετική χρέωση και μεθοδολογία διαχείρισης ώστε να μην προκύπτουν περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ο κ. Ζουρνάς επέστησε την προσοχή στους αντιδημάρχους για τη σωστότερη διαχείριση, καθώς θα πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία η εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, στην οποία καταλήγουν τα απορρίμματα μετά την επεξεργασία που υφίστανται με ευθύνη της αδειοδοτημένης εταιρίας.

Φωτογραφίες από το photoreportage.gr

Σχόλια