Ασπίδα προστασίας στο Σέιχ Σου

Πραγματοποιήθηκε, χθες, στο ύψωμα Κράνος, η επίσημη έναρξη περιφρούρησης του Σέιχ Σου από τη Δημοτική Αστυνομία και τις εθελοντικές ομάδες της πόλης για το φετινό καλοκαίρι.
«Δε θα πρέπει να ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη τις καταστροφικές εικόνες του 1997, όταν ένα μεγάλο μέρος του δάσους παραδόθηκε στις φλόγες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσουμε το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης και οφείλω να ευχαριστήσω τις εθελοντικές ομάδες προστασίας του δάσους, τη Δημοτική μας Αστυνομίας αλλά και την Πυροσβεστική υπηρεσία που μέρα – νύχτα επαγρυπνούν για την προστασία του πρασίνου, μια υπόθεση που αφορά την ποιότητα της ζωής μας», τόνισε με την ευκαιρία της έναρξης της περιόδου περιφρούρησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε την παρουσία της δημοτικής αστυνομίας με οχήματα και πεζές περιπολίες, «δυναμική και αδιάλειπτη, προστατεύοντας το μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της πόλης. Οι επίδοξοι εμπρηστές να μην κάνουν τον κόπο», κατέληξε.
Ο αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος τόνισε ότι «στο πρόγραμμα πυρασφάλειας και για φέτος συμμετέχουν περισσότερες εθελοντικές ομάδες της πόλης αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές συμπολίτες μας, τους οποίους συντονίζει η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, οι εθελοντές τοποθετούνται στα σημεία-πυροφυλάκια του δάσους, Άρτεμις και Καρά Τεπέ, τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, τις θερμές ώρες της ημέρας (14.00-18.00) και τις καθημερινές, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός. Επιπρόσθετα, είναι όλοι εξοπλισμένοι με κιάλια, ασύρματους, κινητά τηλέφωνα και χάρτες, ενώ φορούν καπέλα, μπλουζάκια και γιλέκα, που παραχωρούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και φέρουν τα διακριτικά σήματα της περιφρούρησης.

Σχόλια