Πλημμύρες από τις βροχές στην Ασπροβάλτα

Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μεγάλες καταστροφές από τις προχθεσινές καταρρακτώδης βροχές έχουν υποστεί οι περιοχές Ασπροβάλτας, Βρασνών και Σταυρού. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ένα μικρό κορίτσι κινδύνεψε σοβαρά καθώς αποκλείστηκε μεταξύ δύο χειμάρρων.
Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων στο ύψος της Μεγάλης Βόλβης, καθώς χείμαρρος της περιοχής ξεχείλισε. Ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μικρό κορίτσι αποκλείστηκε σε σπίτι στην Ασπροβάλτα εξαιτίας της πλημμύρας που προκλήθηκε από τη βροχή, ενώ στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, ένας κάδος απορριμμάτων που φράκαρε σε στόμιο εκτόνωσης ρέματος, δημιούργησε σοβαρό κίνδυνο για μεγαλύτερη πλημμύρα στην περιοχή, καθώς δεν υπήρχε έξοδος διαφυγής για τα νερά. Κάτοικοι της περιοχής, μπόρεσαν και απομάκρυναν τον κάδο, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Eπιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων και την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα έστησε η Πυροσβεστική Υπηρεσίας, μετά την καταιγίδα στις περιοχές Βρασνών και Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις. Συνεργεία των πυροσβεστικών κλιμακίων Σταυρού και Θεσσαλονίκης μετέβησαν επί τόπου, άντλησαν τα νερά και απελευθέρωσαν τους εγκλωβισμένους πολίτες.

Πλήγμα στον τουρισμό

Όπως δήλωσε στον «Τ.Θ.» Ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Άγγελος Φραντζής, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, θα χρειαστούν περίπου 200.000-300.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην παραλία, γιατί πέτρες και ξύλα παρασύρθηκαν εκεί. "Το θέμα είναι τώρα να μετακινηθούν τα διάφορα αντικείμενα που παρασύρθηκαν, αλλά και να καθαριστεί η παραλία. Καλοκαίρι είναι κι έχουμε τουρίστες. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων πνιγήκαμε για μια ακόμη φορά. Πάθαμε μεγάλες υλικές ζημιές. Πάνω από 50 σπίτια πλημμύρισαν μέσα στην Ασπροβάλτα, καθώς πολλά υπόγεια μαγαζιά πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές. Όλοι οι δρόμοι έχουν γεμίσει λάσπη και παρατηρούνται κάποια προβλήματα στη μετακίνηση, αλλά οικάτοικοι μπορούν να κινηθούν», λέει.
Ακόμα ο κ. Φραντζής συμπήρωσε πως από την δύναμη του νερού πολλά γεφυράκια παραποτάμων παρασύρθηκαν.

Σχόλια