Λαχανικά από ΑμεΑ!

Την πρώτη… παραγωγή λαχανικών από το δικό του θερμοκήπιο άρχισε να βγάζει ο σύλλογος ΑμΕΑ του Δήμου Πολίχνης. Στον πρωτότυπο χώρο δημιουργικής απασχόλησης που διαμόρφωσε ο δήμος σε έκταση πέραν της περιφερειακής οδού, έχουν ήδη φυτρώσει οι πρώτες πιπεριές, ενώ μέσα στο επόμενο 15ημερο αναμένεται να είναι έτοιμα για συγκομιδή και τα άλλα λαχανικά που έχουν καλλιεργηθεί.
Στο πρότυπο θερμοκήπιο έχουν φυτευτεί ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, πιπεριές δύο ειδών (για γέμισμα και για τηγάνι), μελιτζάνες, καρπούζια και πεπόνια, όλα βιολογικά, χωρίς χημικά λιπάσματα, ενώ σε άλλο χώρο τα παιδιά έχουν φυτέψει διάφορα φυτά και λουλούδια, τα οποία έχουν ανθίσει. Χθες, τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους και παράλληλα να περάσουν όμορφα στο αναψυκτήριο που έχει διαμορφωθεί στο χώρο.
Με την περίοδο της συγκομιδής να πλησιάζει, τα παιδιά θα πυκνώσουν τις επισκέψεις τους στο χώρο, για να φροντίσουν τις «δημιουργίες» τους, με την επόμενη συνάντηση να έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή. Η μετακίνησή τους στο χώρο του θερμοκηπίου γίνεται με το πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες των ΑμεΑ 9θέσιο λεωφορείο του Δήμου. Κι όταν τα προϊόντα είναι έτοιμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τα πουλήσουν.
«Στο θερμοκήπιο δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και όχι στην παραγωγή», επισήμανε ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης. «Κυρίως, όμως, δίνουμε δημιουργική διέξοδο στα παιδιά αυτά, που έχουν τη δυνατότητα να περάσουν παραγωγικά και συντροφικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την ανάγκη τους για προσφορά στην οικογένειά τους και το κοινωνικό σύνολο».

Η φωτογραφία είναι της Πόπης Κουΐδου

Σχόλια