Μπλόκο στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων

Πάει πίσω το θέμα του εργοσταστίου καύσης απορριμμάτων. Αυτό προκύπτει και από ανακοίνωση της νομαρχίας, στην οποία αναφέρεται το εξής:
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε αποδεκτό αίτημα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου και ανακοίνωσε στο σώμα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης με τη συμμετοχή και των δημάρχων της περιοχής.
Όπως όλα δείχνουν, το θέμα παραπέμπεται στις καλλένδες, αφού θα πρέπει να γίνει νέα χωροθέητηση του εργοστασίου και, κυρίως, να βρεθεί άλλος δήμος, που να δέχεται να φιλοξενήσει σε έκτασή του τη συγκεκριμένη μονάδα. Ίσως γι αυτό, χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, προανήγγειλλε αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων, από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης δήλωσε: «Δίκαια υπάρχουν σε όλες τις πλευρές. Είναι λογική η πρόταση των κατοίκων. Θα ακούσουμε την άποψή τους και ανάλογα θα πράξουμε».

Στο σχήμα αριστερά πώς λειτουργεί ένα εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.

Σχόλια