Παρέμβαση του δημάρχου Μενεμένης για τον ΧΥΤΑ

Επιστολή προς τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης και την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης απέστειλαν ο Δήμαρχος Μενεμένης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Σεραφίδης, ζητώντας να δρομολογηθεί η άμεση διάθεση των απορριμμάτων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης παρά την αναστολή υποδοχής των στερεών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Για την παραπάνω ενέργεια ο δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, δηλώνει σχετικά:
«Η αναστολή υποδοχής των στερεών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη Μενεμένη. Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας και εξυπηρετεί ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εμφανίζει αυξημένο όγκο σκουπιδιών την ώρα που ετοιμάζεται να περάσει από αυστηρό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Δημόσια Υγεία τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο, σε μία εποχή που η έξαρση των ιώσεων δημιουργεί σε όλους μας την υποχρέωση να διασφαλίζουμε τις ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων μας.
Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής, του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Σχόλια