Αστυνομικοί με ποδήλατα στην παραλία

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Δωρεάν ποδήλατα σε δημότες της Θεσσαλονίκης θα κληρώσει την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, η διοίκηση του δήμου, μετά από ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στη νέα παραλία της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν στην παραλία περιπολίες δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα «οργώνουν» τον χώρο με ειδικά κατασκευασμένα ποδήλατα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα περιπολούν με ειδικά κατασκευασμένα ποδήλατα.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «και δημιουργεί σώμα ποδηλατιστών της Δημοτικής Αστυνομίας που θα περιπολεί σε πρώτη φάση στη νέα και παλιά παραλία. Η επίσημη παρουσίαση των 10 πρώτων ποδηλατιστών Δημοτικών Αστυνόμων, οι οποίοι θα διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 10 π. μ., στη νέα Παραλία στο ύψος του θεματικού πάρκου των Νερών».
Και συνέχισε: «Είναι αυτονόητο ότι με τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης το σώμα των ποδηλατιστών Δημοτικών Αστυνόμων θα μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου και την προστασία των ποδηλατιστών που θα το χρησιμοποιούν».
Υπενθυμίζεται ότι η 15η Ιουνίου θα εορταστεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως Ημέρα του Περιβάλλοντος με τη μεγάλη ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν οι αντιδημαρχίες Πρασίνου και Πολιτισμού στο χώρο της Νέας Παραλίας.
Η ποδηλατοδρομία θα αρχίσει στις 19:00, στο ύψος του αγάλματος του Μεγ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής, εκεί όπου θα υπάρξει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.
«Καλούμε όλους μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στην ποδηλατοδρομία του Δήμου Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον, ως μια συμβολική πράξη ενίσχυσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Σχόλια