Πολίχνη: Γιορτή για το περιβάλλον

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της Πολίχνης πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009, στο δημοτικό άλσος Πολίχνης, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δήμου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Μέσα από τα εικαστικά δρώμενα και τα διαδραστικά παιχνίδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Πολίχνης θέλησε να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μιλώντας στους μαθητές ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης τόνισε ότι δε θα πρέπει να θυμόμαστε το περιβάλλον μόνο την 5η Ιουνίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα και τον υπόλοιπο χρόνο να αδιαφορούμε. «Εμείς εργαζόμαστε 364 μέρες το χρόνο για την προστασία του περιβάλλοντος, για να δικαιούμαστε να γιορτάζουμε αυτή την ημέρα» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Πολίχνης αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον με πράξεις. «Με τα έργα που υλοποιούμε, όπως η ανάπλαση του δημοτικού άλσους και η δημιουργία πάρκων, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για αναδάσωση αλλά και με την έκφραση της διαμαρτυρίας μας όπου αυτό χρειάζεται, όπως συνέβη για παράδειγμα στην περίπτωση του Ρέματος Μυτιλήνης, βρισκόμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή της προστασίας του περιβάλλοντος».
Ο δήμαρχος Πολίχνης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, του 7ου, του 10ου, του 13ου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της γιορτής περιβάλλοντος, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές του 7ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης που συντόνισαν το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού», στο οποίο έλαβαν μέρος οι μαθητές, με μεγάλο ενθουσιασμό. Στο τέλος της εκδήλωσης κάθε μαθητής έλαβε δωρεάν από ένα φυτό για να το φυτέψει στο σπίτι ή τη γειτονιά του. 
Η γιορτή περιβάλλοντος διοργανώθηκε από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πολίχνης και εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Πολίχνης.

Σχόλια