Τι έχετε να κάνετε την άλλη Κυριακή;


Μη βιαστείτε να κλείσετε το πρόγραμμά σας. Την επόμενη Κυριακή 31 Μαΐου 2009, είστε καλεσμένοι στον εθελοντικό καθαρισμό του Δέλτα Αξιού. Δώστε μαζί με το φορέα προστασίας της λίμνης, το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των υγροτόπων. Σημείο συνάντησης για την εκδήλωση είναι το Πέτρινο Φυλάκιο του Δέλτα Αξιού (περιοχή Χαλάστρας), και το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα είναι τα παιδιά, για τα οποία θα διοργανωθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια με το τέλος του καθαρισμού!
Ο καθαρισμός διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Χαλάστρας, στο πλαίσιο της ετήσιας εκστρατεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS και της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Συμμετέχουν ακόμη το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Χαλάστρας και η ομάδα R.
"Στόχος μας είναι να αλλάξει όψη η επιβαρυμένη από σκουπίδια –αλλά πολύτιμη για το φυσικό της πλούτο- περιοχή, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα ότι η προστατευόμενη περιοχή δεν μπορεί πια να αντιμετωπίζεται ως ένας τεράστιος σκουπιδότοπος", τονίζουν οι οργανωτές.
Η περιοχή Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, προστατεύεται από τη διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ για τους υγροτόπους. Η περιοχή χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερα πλούσια ορνιθοπανίδα της. Μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί η παρουσία 278 ειδών πουλιών.

Οδηγίες
Για την πρόσβασή σας συμβουλευτείτε τον χάρτη δεξιά. Στην έξοδο της εθνικής οδού στη Χαλάστρα θα υπάρχει ενημερωτικό σταντ με εθελοντές για να διευκολυνθεί η πρόσβασή σας στο σημείο συνάντησης.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους καπέλο και αντιηλιακή προστασία. Για τον καθαρισμό θα διατεθούν γάντια μίας χρήσεως και σακούλες απορριμμάτων, ενώ θα υπάρχουν νερά και αναψυκτικά με τη χορηγία του Δήμου Χαλάστρας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης www.axiosdelta.gr. Πληροφορίες: 2310 794 811.

Σχόλια