Προβλήματα λόγω καιρού

Προβλήματα, κυρίως σε επαρχιακές οδούς, προκάλεσε η κακοκαιρία. Από τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2009, πάντως, παρατηρείται ύφεση.
Δύο άντρες που επέβαιναν σε ΙΧ και εγκλωβίστηκαν στα νερά χειμάρρου στη Θέρμη. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστούν, το πρωί της Κυριακής. Στην περιοχή οι δρόμοι προς το Φράγμα και το Τριάδι, καθώς έχουν καλυφθεί από νερά, παραμένουν κλειστοί. Το ίδιο συμβαίνει στις επαρχιακές οδούς Μελισσουργού - Στανού και Ευαγγελισμού - Προφήτη.
Στην Περιστερά έγινε κατολίσθηση, 600 μέτρα μετά το χωριό, στο δρόμο που οδηγεί προς τον κόμβο με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου.
Λόγω χιονόπτωσης είναι κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου στο 3ο χιλιόμετρο Περιστεράς - Λιβαδίου. Για προληπτικούς λόγους είναι κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. Στη Νέα Απολλωνία, κλειστός είναι ο δρόμος προς το Μελισσουργό, και το Ξηρόρεμα. Η κίνηση διεξάγεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Στη Χαλκιδική τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα αυτοκίντα τα οποία κινούνται στο Χολομώντα, στην περιοχή του Ταξιάρχη και της Αρναίας, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης και στους επαρχιακούς δρόμους προς Νεοχώρι, Βαρβάρα και Βάβδο.
Στο Κιλκίς, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς προς Επτάλοφο, Ελληνικό, Θεοδόσιο και Ριζανά και στην επαρχιακή οδό Γουμένισας-Γρίβα. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από Γρίβα για Φανό, Σκρά και Καστανερή.
Στην Πέλλα, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρρα.
Στην Πιερία αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Ελατοχωρίου.
Στις Σέρρες τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο Λαιλιά, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στη Φλώρινα χρειάζεται αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Στην Καστοριά με αλυσίδες διεξάγεται η οδική συγκοινωνία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας. Αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θάσου - Κεραμωτής.

Σχόλια