Έγινε το πρώτο βήμα για την κατασκευή κόμβων στο Δρυμό

Οι δυο οδικοί κόμβοι στο Δρυμό (για Λητή και Μελισσοχώρι) εντάχθηκαν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης 2007-2013. Πρόκειται για την κατάσκευή δύο κόμβων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, για τους οποίους οι κάτοικοι των περιοχών είχαν ξεσηκωθεί, καθώς, στο σημείο είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές, αφού θεωρούνταν "σημείο καρμανιόλα" της εθνικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.300.000 ευρώ, από τα οποία 2.975.000 ευρώ αφορούν στις τεχνικές εργασίες, 200.000 ευρώ στις απαλλοτριώσεις και 125.000 ευρώ στις δαπάνες αρχαιολογίας και στις δαπάνες για τις εργασίες οργανισμών κοινής ωφέλειας.
«Οι υφιστάμενες διασταυρώσεις στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μυγδονίας (Δρυμού – Λητής και Δρυμού – Μελισσοχωρίου) παρουσιάζουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω κακών γεωμετρικών χαρακτηριστικών και κρίθηκε αναγκαία η αναμόρφωσή τους. Εξασφαλίσαμε πολύ γρήγορα πλήρη μελετητική ωριμότητα, ενώ φροντίσαμε να κηρύξουμε και όλες τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης», παραδέχτηκε, σε δηλώσεις του, ο γ.γ. της Περιφέρειας, καθ. Γ. Τσιότρας.
Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν στην κατασκευή ολοκληρωμένων ισόπεδων κόμβων και περιλαμβάνουν διαπλάτυνση του οδοστρώματος ώστε να κατασκευαστούν ζώνες επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, λωρίδες αναμονής για αριστερές στροφές, καθώς και τεχνικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων. Οι κόμβοι θα έχουν πλήρη σήμανση (οριζόντια και κατακόρυφη), αντιολισθηρό τάπητα, ενώ θα γίνει και συντήρηση τμήματος της νέας εθνικής οδού κοντά στους κόμβους. Επίσης, θα τοποθετηθεί πλήρης ηλεκτροφωτισμός και στους δυο κόμβους, αλλά και φωτεινή σηματοδότηση.

Σχόλια