Καταγγελίες πολιτών στην Πολίχνη: Η αστυνομία σταμάτησε "παράνομη" δενδροφύτευση!

Πήραμε το εξής email, το οποίο και δημοσιεύουμε:

Ομάδα πολιτών εθελοντικά πήραμε την πρωτοβουλία (21/01/2009) να δενδροφυτεύσουμε έκταση του Δάσους Μετεώρων Πολίχνης. Προς έκπληξή μας η αστυνομία κλήθηκε από τη Δημοτική αρχή της Πολίχνης να μας συλλάβει!!!! Θυμηθείτε την προ διμήνου «Κίνηση πολιτών για δεντροφύτευση»23/11/2008 που είχε οργανώσει με περισσό ζήλο ο ίδιος δήμος…..
Η «παράνομη» δενδροφύτευση έγινε για να διαφυλάξουμε το δάσος από ενέργειες που κάνει ο δήμος χωρίς να γνωρίζουμε τη νομιμότητά τους.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται παρεμβάσεις στο Δάσος της Πολίχνης από την πλευρά των οδών Στρατή Τσίρκα / Κόντογλου, όπως η οικοδομική επέκταση προυπάρχοντος κτίσματος από τους Αεροπροσκόπους και τους υποτιθέμενους "φίλους του Δάσους" και η κατασκευή βόθρου χωρίς υγειονομικούς όρους με τη συναίνεση του Δήμου (μας είπαν ότι είναι πιο οικολογικό από το να συνδεθεί με το αποχετευτικό σύστημα….). Υπάρχει άδεια για αυτές τις οικοδομικές εργασίες;;;;;; η πλαγιά του Δάσους καταστράφηκε μετά από εκσκαφή που έκανε ο δήμος, χωρίς να έχει σχετική άδεια από το δασαρχείο. (μας είπαν ότι έγινε για να τοποθετηθεί γκαζόν ?????), ενώ υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη τοποθέτηση λυόμενου κτιρίου, τη στιγμή που υπάρχει πέτρινο οίκημα 100 μέτρα παραπάνω, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο. Ποικίλες παρεμβάσεις μεθοδεύονται από σχετική μελέτη που ετοιμάζει ο Δήμος. Μάλιστα οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο όνομα ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, ώστε να επισκέπτονται το Δάσος. (μην τολμήσετε όμως να δεντροφυτεύσετε, είναι επικίνδυνο!!!!)
Σε πείσμα λοιπόν των οικολόγων του δήμου παρανομήσαμε και φυτεύσαμε δέντρα. Εμείς πάντως χαρήκαμε την αναδάσωση, φοβόμαστε όμως για το δάσος καθώς σχετική μελέτη προτείνει κοπή δέντρων…… Θα τολμήσουν λοιπόν να κόψουν ή να ξεριζώσουν δέντρα;;;; Ας μας δείξουν την οικολογική τους συνείδηση με ανάλογες πράξεις.
ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Δεν είναι χώρος για εκμετάλλευση εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. αναψυκτήριο κ.α.) αλλά πνεύμονας ζωτικής σημασίας για όλους τους κατοίκους. Αναρωτιόμαστε τι παράδειγμα δίνεται μέσα από αυτές τις αντιοικολογικές παρεμβάσεις στα προσκοπάκια που έρχονται στο δάσος……
Σας παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε το θέμα, καθώς θα θρηνούμε την τύχη ενός ακόμη δάσους.

Υ.Γ. Προς απόδειξη των ανωτέρω σας στέλνουμε φωτογραφίες του δάσους, πώς ήταν η πλαγιά πριν εκσκαφεί, μετά τις παρεμβάσεις του Δήμου , φωτογραφίες από την ημέρα της αναδάσωσης της πρωτοβουλίας των κατοίκων Πολίχνης και την αστυνομία που έστειλε ο Δήμος.

Σχόλια