Χιονίζει στην Κεντρική Μακεδονία


Ενημερωση 14:30

Χιονίζει, στις ορεινές, κυρίως, περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, καθώς επικρατεί τσουχτερό κρύο, αρκετοί δρόμοι έκλεισαν και τα αυτοκίνητα, τα οποία κινούνται σε αυτούς, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου, αλλά και στην επαρχιακή οδό από το Ζαγκλιβέρι προς τα Πετροκέρασα. Κλειστή παραμένει, από τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2008, η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρέχει κατά διαστήματα, η θερμοκρασία βρίσκεται στους 6 βαθμούς Κελσίου και πνέουν άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ.
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν αργότερα απόψε. Αυτό δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης. Μάλιστα, ο κ. Κοκολάκης προτρέπει τους οδηγούς να μετακινούνται μόνον εάν υπάρχει ανάγκη και συνιστά, σε όσους το επιχειρήσουν (με κατεύθυνση τα ορεινά του νομού, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία, οι αλυσίδες φαίνονται απαραίτητες. Χιονίζει στις ορεινές περιοχές των νομών Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βόρρα(Καϊμακτσαλάν), από το ύψος του Αγίου Αθανασίου, στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας, αλλά και στα χιονοδρομικά κέντρα στα Τρία-Πέντε Πηγάδια, στην εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης (στην Καστανιά), στην επαρχιακή οδό Νάουσας Βέροιας, στην επαρχιακή οδό Κατερίνης Ελασσόνας, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αρναίας(μέσω Χολομώντα), στα ορεινά της Χαλκιδικής, καθώς και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου του Κιλκίς(σε Αξιούπολη και Γουμένισσα), χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι χιονοπτώσεις είναι συνεχείς στη δυτική Μακεδονία. Έτσι, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σ’ όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο, στο νομό Κοζάνης, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου. Ανοικτή είναι η Εγνατία Οδός.

Η φωτογραφία (αρχείου) είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το Photoreportage.

Σχόλια