Λουκέτο στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Στον αποκλεισμό του κόμβου που οδηγεί από την παλαιά οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου καταλήγουν τα απορρίμματα του νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2008, κάτοικοι του δήμου Ασσήρου. Ζητούν την απόδοση αντισταθμιστικών οφελών στον δήμο.
Την αποχώρηση των καταληψιών από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση τυχόν προβλημάτων με την δημόσια υγεία, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ, παραμονές Πρωτοχρονιάς ενώ απηύθυνε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς τόνισε ότι η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού βρίσκεται σε εξέλιξη και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι θα έπρεπε να περιμένουν την ολοκλήρωσή του.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Ασσήρου ζητούν την απόδοση αντισταθμιστικών οφελών στο δήμο, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, επιβαρύνεται από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Να σημειωθεί ότι την απόφαση για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ασσήρου, το οποίο συνεδριάζει και πάλι το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2008, για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Ανανέωση 00.14

Στις 11 το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2008, το δημοτικό συμβούλιο Ασσήρου αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008.

Η φωτογραφία είναι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από παλαιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής Μαυροράχης.

Σχόλια