Χιονιάς ήταν και πέρασε...

Ύφεση παρουσιάζει από σήμερα η κακοκαιρία που έπληξε, Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008, το νομό Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία, γενικότερα. Παρά το γεγονός ότι σταμάτησε να χιονίζει από το βράδυ του Σαββάτου, αρκετά σημεία του εθνικού και –κυρίως- του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν μετατραπεί σε παγίδες, λόγω του παγετού, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.
Το πρωί, το θερμόμετρο έδειχνε 4 βαθμούς Κελσίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στα γύρω ορεινά καταγράφονταν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
Ανοιχτός είναι από τις 10 το πρωί της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2008, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό τμήμα Πετροκέρασα-Λιβάδι.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στο ορεινό δίκτυο των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Με πληροφορίες από την TV 100

H φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη

Σχόλια