Είδαμε άσπρη μέρα...

Στα λευκά ντύθηκε ο νομός Θεσσαλονίκης. Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν από το πρωί του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2008, στο Χορτιάτη, και σε άλλες ορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να υποχωρεί κάτω από το μηδέν.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτήν την ώρα πέφτει χιονόνερο. Στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία χιονίζει στα ορεινά.
Ειδικά στα ορεινά των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, τα οχήματα τα οποία κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο, καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
«Επί ποδός» βρίσκεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει γενικότερα την Βόρεια Ελλάδα. Από χθες το βράδυ, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει συντονισμό της δράσης των συναρμόδιων φορέων στην εφαρμογή μέτρων κατά του χιονιά.
Στο Χορτιάτη, δεκάδες μικροί και μεγάλοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσε η πυκνή χιονόπτωση και επιδόθηκαν σε χιονοπόλεμο. Πάντως, κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν: Κλειστός από το βράδυ της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου 2008, για προληπτικούς λόγους, παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Αρναίας-Πολυγύρου, μέσω Ταξιάρχη καθώς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, Τριών - Πέντε Πηγαδιών και Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρρα. Χωρίς προβλήματα ωστόσο, διεξάγεται η κίνηση στην Εγνατία Οδό.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 12ο έως το 24ο χλμ της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Βλάστης στην Κοζάνη, σε σημεία της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου και μέσω Βίγλας, Καστοριάς - Ιωαννίνων(μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς-Αμυνταίου(μέσω Κλεισούρας).

Σχόλια