Κλειστή η εθνική οδός προς Αθήνα λόγω έργων στα Τέμπη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την 20:00 ώρα του Σαββάτου 15-11-2008 μέχρι την 08:00 ώρα της Κυριακής 16-11-2008, θα εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) στην περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα επαναληφθούν κατά τις ημερομηνίες 22/23-11-2008 και 29/30-11-2008 κατά τις ίδιες ώρες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων από τη χιλιομετρική θέση 382+600 (διόδια Τεμπών) μέχρι τη χιλιομετρική θέση 391+700 (διασταύρωση Στομίου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως ακολούθως:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ


α) Όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, που θα προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας (Χ.Θ. 474+500 ΠΑΘΕ) προς Βέροια (Εγνατία Οδός)-Κοζάνη και από εκεί μέσω της Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα-Γυρτώνης θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο της Γυρτώνης.

β) Όλα τα ΙΧΕ αυτοκίνητα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, που θα προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ.Θ. 445+000 ΠΑΘΕ) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο της Γυρτώνης.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

α) Όλα τα ΙΧΕ αυτοκίνητα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο της Γυρτώνης (Χ.Θ. 365+550 ΠΑΘΕ) προς επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη.

β) Όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται επίσης από τον ανισόπεδο κόμβο της Γυρτώνης (Χ.Θ. 365+550 ΠΑΘΕ) και θα ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο μέχρι το Μικρό Ελευθεροχώρι και στη συνέχεια μέσω Κοζάνης – Εγνατίας Οδού θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας, προς Θεσσαλονίκη.

-Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακών συμφορήσεων προτείνεται η έγκαιρη χρησιμοποίηση εναλλακτικών διαδρομών

-Από την Υπηρεσία μας, σε επίκαιρα σημεία του νομού Θεσσαλονίκης, θα διατεθούν ρυθμιστές τροχονόμοι για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη 14 Νοεμβρίου 2008

Σχόλια