"Πνίγηκε" από νεροποντή η Γέφυρα

Σφοδρή καταιγίδα χτύπησε, το απόγευμα, το νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 20 κλήσεις, για να αντλήσει νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια. Νταλίκα που μετέφερε αυτοκίνητα, δίπλωσε στο Δερβένι, στο ρεύμα εξόδου προς την Καβάλα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για κοπή δέντρων στο κέντρο της πόλης.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
Μια κολώνα της ΔΕΗ άρπαξε φωτιά, από πτώση κεραυνού. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως στα δυτικά, και συνεργεία της ΔΕΗ που έχουν σπεύσει στα σημεία, εργάζονται για να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Όπως επισήμανε, ο περιφερειακός διευθυντής Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιος Μιζαμίδης, τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχή, τον αέρα και τους κεραυνούς, αναμένεται να επιδιορθωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.
Πλημμύρες αναφέρθηκαν σε χωριά της Πέλλας και της Ημαθίας. Για κοπή δέντρων και άντληση υδάτων κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική, από τη βροχή που έπεσε στο Κιλκίς. Ωστόσο, θετική στάθηκε η συμβολή της βροχόπτωσης, για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που έκαιγε, εδώ και εννιά ημέρες, σε δύσβατη δασική περιοχή στο όρος Μπέλες. Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Πέντε σπίτια και δεκάδες αυλές πλημμύρησαν από τη νεροποντή στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις μετατράπηκαν σε λίμνες. Συνεργεία της πυροσβεστικής έσπευσαν για να συνδράμουν στην άντληση των υδάτων. Οι κάτοικοι αποδίδουν τις καταστροφές που υπέστησαν στην έλλειψη αποχετευτικού δικτύου.
Η ξαφνική νεροποντή η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες βρήκε τους κατοίκους της Γέφυρας απροετοίμαστους. Σπίτια πλημμύρησαν. Μεγάλη επιφάνεια του χωριού καλύφθηκε από νερό. Δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες. Συνεργεία της Πυροσβεστικής έσπευσαν να συνδράμουν στην άντληση των υδάτων.
Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και οι αποθήκες γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στο χωριό Γέφυρα. Η οροφή δεν άντεξε το βάρος του νερού και υποχώρησε με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα τοιχία.

Σχόλια